Գլինտվեյն

Գլինտվեյն (գերմ.՝ Glühwein (գլյուվայն) glühender Wein՝ հագեցած գինի, տաք գինի[1]), տաք ալկոհոլային ըմպելիք՝ պատրաստված կարմիր գինուց: Պատրաստման համար գինին տաքացնում են մինչև 70-80 C° աստիճան, ավելացնելով շաքարավազ(մեղր) և տարատեսակ համեմունքներ[1][2][3]: Ավանդաբար օգտագործում են Ավստրիայում, Գերմանիայում, Շվեյցարիայում, Չեխիայում Սուրբծննդյանտոնավաճառների և բացօթյա տոնակատարությունների ժամանակ: Որոշ երկրներում գլինտվեյնը օգտագործում են նաև Հելոուինիժամանակ[4]:
Դե ինչ բարի դիտում

Оставьте комментарий